200Adam Stolterman

Adam Stolterman

Umeå

När jag var väldigt liten började jag rita, och hitta på historier. I skolan hade jag alltid skissblock i ryggsäcken och dom fyllde jag med teckningar och sagor.

Efter gymnasiet började jag få jobb och beställningar vilket ledde till att jag började jobba som frilansande illustratör och gjorde det i ett antal år. Jag gjorde allt från bokomslag, konceptarbeten för tv och serier, reklamjobb, bakgrundsmålningar för scenproduktioner och min egen 100 sidor lång seriebok som jag skrev och målade i akvarell (den heter Ellna och går att köpa på Adlibris och dom flesta bokaffärer och finns i bibliotek).

Jag har jobbat i alla tekniker men mina favoritmedier att jobba i är akvarell och olja.

Det senaste året har jag mer och mer lämnat frilansvärlden och istället börjat sälja mina egna målningar och jag tycker att det är väldigt roligt!
Jag har under min utveckling ändrat stilar och testat allt möjligt, men det som aldrig har förändrats är att medan jag målar upptäcker jag alltid att det finns en saga till den idé jag hade. Därför brukar jag tänka på mina målningar som att dom ofta är bilder ur sagor som aldrig berättats.

Utställningar
2021. Adam Stolterman. Sjungaregården.

Kontakta Adam Stolterman

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy