Katarina Svalberg

Katarina Svalberg

Mitt namn är Katarina Svalberg, 2008 köpte jag en enkel biljett från Järna till Färila som ligger i det vackra Hälsingland. Tillsammans med mina söner installerade vi oss i ett före detta församlingshem i byn. Jag har aldrig ångrat en sekund, det nya vägvalet i mitt liv.
Jag är en driven själ och gillar när det händer och av en slump ramlade jag över en kurs i Vedic Art, jag läste lite om kursen och sedan anmälde jag mig.

Ganska snart förstod jag att Vedic Art inte bara är ett måleri. De 17 principer/steg som fungerar som vägledare i den kreativa processen är också länkade till livets egen rytm – rytmen bortom all prestation- och teknikkrav. Att måla enligt Vedic Art´s principer fungerar meditativt för själen och blir ett personligt och filosofiskt uttrycksmedel.

Som lärare i Vedic Art har jag möjligheten att förmedla den sanna känslan av att all skaparkraft finns inom oss själva. Jag vill dela med mig av ett fritt sätt att uttrycka sig på oavsett om jag målar med penslar, svampar eller händerna. Vedic art är till för dig som aldrig hållit i en pensel tidigare eller för dig som målat i hela ditt liv.
”Konst och liv hör ju ihop - det heter ju konsten att leva” – citerat av Curt Kjellman, grundaren av Vedic Art school

Utbildning
Utbildad Vedic Art-lärare

Utställningar
Träslottet i Arbrå juli-aug 2016
Brostugan i Järvsö juli-aug 2016
Ljusdals museum - maj 2016

Kontakta Katarina Svalberg

Färila Gävleborgs län