Gunne Ramberg

Gunne Ramberg

Om mig

Mitt namn är Gunne Ramberg född 1949.
Jag har fotograferat sedan mitten av 1960-talet. Plåtade mycket i svartvitt och älskade att stå i mörkrummet. Nu ger den digitala tekniken enorma möjligheter. Gamla negativ skannas in och bearbetas. Nytagna bilder får sig en omgång i datorn.
Är till största delen självlärd men har gått en tvåterminers fotokurs på Biskops Arnö folkhögskola.
Har även jobbat ca. 25 år som pressfotograf. Motivområdena är många. Dokumentation av arbete och arbetare, gatufoto, natur, landskap, människor, stilleben, montage. färgläggning av svartvita bilder är några exempel.

Medlem i konstnärsförening
Medlemsföreningen Konst och Kulturrundan i Kolbäcksådalen

Utställningar
Har haft många egna utställningar och har deltagit i flera samlingsutställningar. Bl.a. i Stockholm, Uppsala, Ludvika, Riddarhyttan, Brunnsvik, Grängesberg m.fl. platser. Senaste utställningen var jag med på Konst och kultur i Kolbäcksdalen. Mina alster fanns vid Kolbäcks Gästgivaregård. Kommer att ställa ut på Glasgalleriet i Ludvika 11 april och ett par veckor framöver.

Aktuellt

Boka in den 26 och 27 Maj kl 11-17.
Då kommer jag att ha konstutställning tillsammans med Gunilla Slatlem Nyberg som är enormt duktig med Lappteknik samt fotograferna Sören Andersson och Hans-Åke Karlsson. Kommer att finnas lättare sallader, våfflor mm.
Vart håller vi till? Malingsbo Camping. Välkomna

5 maj 2018
Ni missar väl inte min utställning i Ludvika onsdag till onsdag. Vernissage imorgon. Har lagt in evenemanget på utställningar där ni får mer info. Välkomna
10 april 2018
Mina bilder går att köpa i olika format
8 april 2018