200Peter Arildsson

Peter Arildsson

Göteborg    Född: 1975

Min stil är abstrakt i huvudsak och det har den varit under alla år. Jag föddes nog med en penna i handen och under högstadietiden så hade vi en konstnär som bildlärare, och han hjälpte mig att få utlopp och "struktur" i mitt abstrakta. Jag höll mig till målandet men i mitten av 90-talet fann jag det fotografins abstrakta möjligheter och stannade där i många år. Vid sidan av det abstrakta fotoskapandet tog jag inkomstbringande uppdrag och startade egen fotofirma & bildbyrå.

Mina bilder skapades genom både analogt och digitalt arbete och resultaten hamnade sen på olika utställningar i. De bästa verken skickades runt en del i Europa på olika utstälkningar/tävlingar.

Mitt i allt så körde jag även fotoutbildningar ett tag men det blev för mycket till sist.

Så efter att ha blivit totalt dränerad på inspiration och engagemang, vad gäller foto och film, för några år sen så kände jag att något saknades. Mina gamla pennor plockades fram och plötsligt stod jag där med en pensel i handen, framför en duk... och jag kände mig som hemma igen.

Jag har tidigare jobbat med olika metoder och material och för tillfället arbetar jag i huvudsak med akryl vilket jag finner väldigt utmanande. När jag jobbar med foto eller rörlig bild så vill jag att det ska bli perfekt och är beredd på att lägga ner den tiden på det. Akrylfärgen tvingar mig att arbeta på ett annat sätt.

Jag tittar väldigt mycket framåt istället för bakåt och jag arbetar på sätt och vis med ett nytt medium, så jag ser det som att jag har börjat på ett nytt blad i mitt skapande. Tidigare utbildningar, utställningar och andra meriter är egentligen ointressanta för mig, de tillhör dåtiden... samtidigt har de format mig och fört mig dit där jag är idag... eller rättare sagt, människorna jag har träffat längs vägen har fört och format mig dit jag nu befinner mig.

Och jag ser fram emot att fortsätta längs den vägen.

Utbildning
Autodidakt (populärt ord här) till största del vad gäller akryl.
Foto - NTI
Foto och media - Øytun folkhögskola, Norge
Tv-produktion, kameraman och redigerare, Eu-projekt gröna kanalen.
Datorgrafik och illustration - Malmö högskola
media m.m.

Utställningar
2021 - "Strävan", Galleri Ekerås, Göteborg

Kontakta Peter Arildsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy