Mona Brodin

Mona Brodin

Sundbyberg    Född: 1970

Mitt namn är Mona Brodin och bor i Sundbyberg. Började med lera som terapi när jag gick in i väggen för ett gäng år sedan. Mådde bra av att skapa, fortsatte och utvecklade mig, hittade en hel del inspiration på YouTube (ett bra ställe för slötittande när man mår dåligt). Det ena gav det andra i materialväg, prova, prova och prova lite till. Ibland gick det bra, ibland inte alls.....prova ytterligare en gång, och ja nu blev det som jag ville. Det som har varit svårast var färgkomponering, men då är det tur att man har en dotter som då hade bild&form som inriktning i skolan. Det kan fortfarande vara ett problem med dessa färger som inte alltid gör som man vill...

Jag gör, enligt mig, härligt färgrika tavlor med resin som jag har blandat i bläck eller akrylfärg. Oftast är motivet abstrakt, men inte alltid. I resin gör jag också skålar, smycken och magneter.
Jobbar också med lera (typ Fimo) och betong.
Med fimolera blir det små gulliga sagohus, grunden består av en glasburk eller en frigolitform. Dessa har också ofta inslag med resin, typ små sjöar, vattenfall mm.
Betong är så kul att arbeta med, man kan göra så mycket med detta material. Stora och mindre små blad som kan användas som skålar, fågelbad eller rätt och slätt som dekoration. Pallar, piedestaler och sidobord har jag också provat på att göra, dessa har målats och lackats (resin).

Utställningar
Min första, GårdenEtt, Sundbyberg, Nov 2018
En gemensam utställning på Spruthuset, Duvbo, Sundbyberg, Maj 2019
En dörr på glänt på GalleriSignal, Sundbybergs Bibliotek, Nov-Dec 2019

Kontakta Mona Brodin

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy