Marléne BG

Marléne BG

Borgholm    Född: 1988

”Att skapa får mig lugn, jag skapar på intuition och känsla. Många gånger vet jag inte själv vad det ska bli, ibland kommer en idé som inte försvinner förens jag gjort något med den. Med tillit så växer sakta motivet fram och budskapet kan ofta tolkas fritt av betraktaren. Allt jag skapar har ett djupt budskap eller mening i botten men betraktarens öga är för mig minst lika spännande att få ta del av. Andras sätt att se på något är extremt intressant! Vad jag tänker alltid kommer fram i mina verk är känslan av den styrka det innebär att vara fri i själen och i sinnet. Oberoende av andra eller annat.”

Målningarna är gjorda på duk med akryl, olja eller en blandning av dessa två.

Bakgrund:
Marléne har utifrån att hennes föräldrar varit familjehem åt andra under hennes barndom vuxit upp och delat sitt hem med över 50 personer. Som vuxen har hon själv valt att arbeta med utsatta människor och under senare år som verksamhetschef. Ibland har hon för att få omväxling arbetat med annat på somrarna exempelvis inom restaurang eller pub. Vad hon alltid haft med sig är kreativiteten och viljan att lära sig nytt. Skapandet har yttrat sig på många sätt men först 2018 satsade hon mer helhjärtat på det genom texter, tavlor och skulpterande. 2019 släppte hon boken ”Ett Brev Från Lilla Mig” som både författare och illustratör.

Genre:
”Jag vägrar hämmas av att tillhöra en viss typ av genre inom konsten då det skulle förstöra min impulsivt kreativa ådra. Det som kommer till mig skapar jag. Mitt målande är en evighetsprocess ständigt under förändring, precis så som livet är. Att stämpla mig själv i ett visst fack frivilligt för att någon annan ska tycka det är bekvämt är inte alls min grej.”

Utställningar
2021 20-21 Februari
Utställning i Jan Wibergs lokal på Kvarngatan i Västervik.

2020 juni-oktober
Samlingsutställning för Öländska konstnärer på Galleri Stenhallen i Borgholm på Öland.

2019 juni-oktober
Samlingsutställning för Öländska konstnärer på Galleri Stenhallen i Borgholm på Öland.

Kontakta Marléne BG

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy