Marie Falestål

Marie Falestål

Från en kreativ barndom uppvuxen i Sala - Sverige kom en lång tid av studier, världsresor och en okreativ karriär som tog en oväntad tvär sväng när en olycka krävde tre ryggoperationer och lika många år i sängläge.
Plötsligt var suget efter att skapa det enda jag tänkte på och skapandet blev till något konstant, kreativiteten blev min väg tillbaka.

Varje konstverk är som ett vykort från det visuella minnets förflutna. Min inspiration kommer från mina känslor och av energins frekvenser i mig och runt oss alla. Jag är fylld av känslor och minnena av dem. Det som satt starkast spår i mitt liv och som är min största källa av inspiration är de tio åren jag bodde i färgstarka Mexico. Människorna jag lärde känna där blev mina vänner för livet. Kärleken jag kände där var förgörande stark. Stranden och havet etsade sig fast vid min näthinna för evigt.

Bakom varje verk ligger en detaljerad tankeprocess med en idé om hur den färdiga produkten kommer att se ut. Men utan att begränsa min spontanitet, jag vill gärna ha riskfaktorer som låter verket utvecklas organiskt under skapandets gång. Konst är terapi för mig och varje konstverk skapas under en meditativ process där energin och känslorna kapslas in. Så varje tavla är unik och går inte att duplicera.

Jag kan nu säga officiellt att jag är en spirande, självlärd abstrakt konstnär. Min specialitet är blandningseffekterna mellan akryl och Resin. Min konst är modern, flytande och har en glaslik yta. Min stil och metod utvecklas konstant, hand i hand med min personliga utveckling och strävan.

Utställningar
2017 aug, So-Ho Galleri, Västerås
2017 dec, Sala Silvergruva, Sala
2018 apr, Culturen, Västerås
2018 aug, Täljstenen, Sala

2019 apr, Little Treasures, Bologna Italia

Kontakta Marie Falestål

Sala Västmanlands län
073-3358276