Marie Eriksson

Marie Eriksson

Hej!

För mig handlar måleriet mest om att få uttrycka mig på mitt sätt. Därför utgår jag från mig själv, mitt humör och mina känslor när jag skapar mina tavlor. Jag målar på fritiden som en hobby och har ingen utbildning inom måleri eller liknande. Alla mina tavlor är även målade på sidorna runt om, så de behöver inte ramas in (om man inte vill förstås).

Jag tycker om färg och starka kontraster, vilket man kan se i mina tavlor. Inspirationen kommer oftast när jag står vid den vita duken då jag börjar med någon färg och sedan blir det ett motiv som jag arbetar vidare med. För det mesta blir det abstrakt konst och surrialistiska moment. Det är roligt att kunna måla fritt utan att behöva tänka för mycket på "reglerna" och hur man ska göra. Därför blir några av mina motiv konstiga och utan sammanhang, vilket kan bli väldigt bra ändå.

Det är otroligt häftigt att kunna skapa något nytt från absolut ingenting. Jag tycker att det är inspirerande och väldigt roligt. Men det viktigaste för mig är att jag blir glad och mår bra av att måla och skapa.

Kontakta Marie Eriksson

Solna Stockholms län