Lise Rytter

Lise Rytter

Stockholm    Född: 1965

Autodidakt.
Uppväxt i ett kollektiv i Rytterne en bit utanför Västerås, som startades av ett gäng teckningslärare från Konstfack, men bor sen många år i Stockholm.

Min stora inspiratör och förebild sen barn/ungdomsben är Picasso. Han, liksom jag, slutar inte finna olika/nya uttryck. Intellektuellt är jag påverkad av dels Aristoteles, dels Foucault.

Har tecknat och målat sen 14 års ålder av och till, men är utbildad forskare på Stockholm Universitet. Arbetat med olika tekniker inom bildkonst. Sysslar även med musik (komposition). Arbetar f n med att färdigställa en större oljemålning som påbörjades 2016. (Se svartvita fotot på mig).

Vistas en hel del på Costa Calida, Spanien där jag inspireras av växter nära havet. Har nyligen samlat in en sort ”nät” från palmers bark som låg på stränderna sist jag var där. Efter en stor storm. Vad dessa nät resulterar i för konst visar sig väl i framtiden...

Utbildning
Krokikurs 1993

Medlem i konstnärsförening
Sergelpaletten

Utställningar
Atelje Lilla Tu, Stockholm, 2019.

Wäsby Konsthall 2020 Jurybedömd grupputsällning. Teckning

Wäsby Kinsthall 2021 jurybedömd grupputsällning 2021

Centrifug Konsthall C, 2022

Kontakta Lise Rytter

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy