Emelie Lindqvist

Emelie Lindqvist

Hej mitt namn är Emelie Lindqvist och är 26 år gammal och kommer från Sommarstaden Halmstad samt är jag grundare av Linqart. Jag har målat hela mitt , när jag inte gjorde det så dansade jag, åkte konståkning. spelade teater mm. alltid varit en aktiv tjej inom både sporten och den estetiska världen. Jag har aldrig sett att man bara kan vara en sport tjej eller bara en estetisk tjej utan jag vill kombinera så mycket olika som möjligt så länge jag tycker om det och trivs med vad jag gör.
för ca 2 halvt år sedan valde jag att gå vidare och få ut min konst.
Jag ville visa min konst och det var något jag verkligen inte vågade. då den enbart varit för egen terapi och må bra. Med familjens och vännernas hjälp började jag att exponera min konst och folk gillade den. jag började gå kurser i företagare men insåg snabbt att ingen kunde hjälpa mig med att komma in i konstens värld. Visste att jag skulle få jobba hårt och det gjorde jag. Fick min första vernissage ca 4 månader efter programmet på Clarion Collection hotel norre park där jag även sålde 7 tavlor på plats. nu har jag haft företaget i två år och I somras sålde jag min första tavla till USA
Det är en dröm som blivit verklighet! Min konst har åkt runt om i Sverige på olika hotell. där jag har ett samarbete med Artqueen som fortsätter löpa 2018 ut. började med henne 2016. Samt samarbetat med ungföretagare halland. där jag både fått ställa ut samt fått bedöma unga kreatörer, som verkligen gav en ny syn på hur lite ungdomar får chansen att verkligen bli något inom estetiska. min konst har som sagt varit på Heagård, Mellbystrand , Varberg , lund, Karlskrona , Kristianstad mm. Nu i mitten av Januari kommer jag ställa ut på kuben i Falkenberg. Jag har bara hört gott om ert galleri och hoppas på att få chansen att ställa ut hos er. samt jag vill röra mig upp i landet och få chansen att visa min konst där och sprida mina verk.

om min konst
Jag målar mest abstrakt konst men allt började med kol och måla av landskap , djur och människor. tycker om att gå tillbaka till detta. Eftersom min stil är rätt unik , vad jag har hört så vill jag fortsätta sätta en ny prägel i konstens värld och öppna upp ögon för det abstrakta. jag brukar ha annat än just akryl och oljefärg. jag använder mig av textilfärg samt lite vad jag känner för . jag målar aldrig med pensla utan allt annat för att göra det mer unikt plus att jag gärna blandar in matriellating som masker, tråd mm. samt försöker jag ha dikter till alla mina alster då jag gärna vill att man ska kunna få mer utav konsten än att se. använda tanken på ett annat sätt. gärna vill jag att man ska se och känna själv först men att få läsa lite av ens känslor upptill brukar göra det där lilla extra. samt man får lära känna mig som person genom dikterna.
Mina tavlor präglas av de känslor som befinner sig i mitt hjärta men även av andras känslor och från händelser i deras liv. Jag målar för att förmedla en känsla som man ska kunna känna igen sig i, där den spontana känslan är den sanna. Inget är rätt eller fel.

Utbildning
Samhäll konstnärligt skapande

Med i konstrunda
Kristianstad

Utställningar
Första egna Vernissagen var på Clarion Collection Hotel Norre Park i halmstad.
2016

1 Augusti : Heagård konst & hantverk
en månads utställning

First Hotel C4 Kristianstad from 19/10 tom 11/12

1 December : Heagård konst och hantverk
hela månaden.

2017
Scandic Karlskrona from 16/1 2017 -13/2
Scandic St Jörgen Malmö from 23/2-23/3
Konstrundan i Kristianstad på First hotel C4 14/4-3
Stora Enso konstförening Nymölla Pappersbruk from 30/5-26/6
Scandic Star Lund from 13/4 -11/5
Teaterhotellet i Malmö 3/7 -28/8
Konsföreningen i falkenberg 11/11 - 18/11

2018

1) Scandic Nord Helsingborg from 28/11 tom 18/1 2018
2) Kuben konstgalleri Falkenberg 24/1-6/2
3)Stadshotellet Kristianstad from 28/2 tom 25/4 2018
3) Cortado Coffeeshop/ artgallery 4/3-31/5
4) 1/4-12/4 art and design
5)Scandic City Malmö from 8/5 tom 4/7 2018
6) Scandic Karlskrona from 2/8 tom 30/8 2018
7) Scandic Star Lund from 3/9 tom 1/10 2018
8)Teaterhotellet i Malmö den 5/8-30/9

Kontakta Emelie Lindqvist

Halmstad Hallands län
+46738255249
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy