Maria Lundgren / Hundar

Akrylmålning Kvinna med hund och papegoja av Maria Lundgren

Maria Lundgren / Hundar

Kvinna med hund och papegoja, 2023

Akryl
100 x 120 cm

14 000 kr

Akryl på mdf-board

Utvald i kurerad samling

14 000 kr

Om konstnären

Maria Lundgren

Många av mina målningar är inspirerade från bostadssajten Hemnet. Det är ett narrativ som jag jag arbetat med under flera år. Jag är en flitig besökare på denna hemsida för försäljning av hus och lägenheter. För det första är det ett enkelt sätt att få del av intressanta byggnaders interiörer. Homestyling fascinerar mig. Dessa tillrättalagda interiörer säger något om världen vi lever i nu. Färgskalan är naturligtvis väldigt viktig i dessa tillrättalagda hem. Det vita dominerar och många väggar målas om enbart för att ta sig korrekt ut i försäljningsprospektet.

Intresset för rumsliga sammanhang har för mig vidare mot mer fria tolkningar av rummet. Detta har jag kombinerat med collage. Jag klipper ut bilder främst från auktionskataloger. Återbrukar målningar av kända konstnärer och plockar in stilmöbler i rummen.

Intresset för hundar gjorde mig också till hundporträttmålare. Jag hittade av en händelse ateljébilder tagna för mer än 100 år sedan i Anna Ohlssons fotoateljé i Karlstad. Det blev så uppenbart att vårt nutida intresse för hundar inte är unikt.

Jag målar med akryl på linneduk eller mdf board. Akryl torkar fort och man kan använda den tjockt eller utspädd i mycket vatten för laseringar.

Jag arbetar som byggnadsantikvarie och arkitektur och design har alltid varit ett stort intresse, tillsammans med konsten. Under årens lopp har jag gått olika konstutbildningar. Efter att ha läst konstvetenskap på Göteborgs Universitet blev det KV;s konstskola. Sedan utbildade jag mig till bebyggelseantikvarie. Det har också blivit många givande kurser på Gerleborgsskolan genom åren.

Utställningar:
Brännö konstrunda 2012, 2013, 2014 och 2015
Liljevalchs Vårsalong 2017
Hart Expo Barcelona 2018
Art Nou Mil-Lenni Gallery Barcelona 2018
Galleri Tärnan juli 2019
Liljevalchs Vårsalong 2020
Salon de arte Navarra 8 feb - 22 mars 2020
Lilla Galleriet september 2020
Galleri Tärnan 2021
Lilla Galleriet 2022
Liljevalchs vårsalong 2023

Hemsida Maria-lundgren.com

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se