Yuanyuan Liu / Andra Landskap

Oljemålning Vinterlandskap av Yuanyuan Liu

Yuanyuan Liu / Andra Landskap

Vinterlandskap, 2022

Olja
90 x 60 cm

10 000 kr
10 000 kr

Om konstnären

Yuanyuan Liu växte upp i Kina. Hon flyttade till Sverige 2007. Redan under sina studier vid Pekings Filmakademi kom hon att fascineras av det unika i det nordeuropeiska landskapet såsom det kom till uttryck i Ingmar Bergmans filmer, och under tiden i Sverige har hon gradvis fördjupat sig i dessa landskaps karga sällsamhet, deras visuella magi och metamorfoser i tiden. Hennes konstnärliga inspirationskällor och förebilder återfinns i svenska landskapsmålare som Prins Eugen och Carl Fredrik Hill samt inom det stora ryska landskapsmåleriet, som växte fram under andra hälften av 1800-talet och som frodas än idag. Hon arbetar i huvudsak med olja. Hennes konst har under senare tid sålts i Sverige, Tyskland, England, USA, Japan,och Kina.

Utställningar
"Nordeuropeiska landskap", olja, Galleri Svea, Stockholm Gamla Stan, 2-7 april 2016

"Havet", olja, Etnografiska museet/Matmekka, Stockholm, 15-28 maj 2016

"Ryssland och Norden", olja, Galleri Svea, Stockholm Gamla Stan, 6-11 augusti 2016

Vid sidan om ovanstående fysiska utställningar utgör 14 av mina landskapsmålningar temat för Hemmets Journals konstalmanacka 2017.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se