Akvarell Stilla viken, Lynn Hofmann

Stilla viken, 2022

Akvarell
40 x 50 cm

Om konstnären

Jag är en kreativ förskollärare som nu på senare år äntligen tagit mod till mig att testa akvarellmåleri. Jag bor i Kil, Värmland, en liten ort precis utanför Karlstad. Jag är uppväxt i Åmål, Dalsland, men har även ena benet i Bohuslän, Lysekil. Akvarell är inte den lättaste tekniken, men det är helt klart den mest spännande, utmanande och roligaste. Jag har alltid varit kreativ som barn och tecknade mycket, mestadels hundporträtt i blyerts och seriefigurer. Pennan lades åt sidan under ganska många år tills den byttes till pensel. Det jag älskar med akvarellen är att det finns så otroligt många vackra, häftiga och dramatiska effekter man kan åstadkomma med olika tekniker.

"Tjusningen med akvarell är att den är svår att bemästra helt. Vattnet och pigmenten lever sitt eget liv och det är en utmaning att lära sig förstå och styra den till det resultat man önskar. Den överraskar en alltid, ibland får man kompromissa. När man kommer överens med den och lyckas få till de mest fantastiska effekter eller det perfekta ljuset som lyfter motivet känner man att man har lyckats!"

Teknik - Tajming - Tålamod och en gnutta Tur.
"Mina" fyra T för att lyckas med akvarell!
Mina motiv är inspirerade från vår svenska och nordiska natur och omgivning. Från norr till söder, kust till fjäll. Jag vill att betraktaren ska känna att ljuset och harmonin i mina akvareller går ända in i hjärtat!

Jag är självlärd/autodidakt men har gått workshops hos flera konstnärer för att utveckla min konst och mina tekniker, tex Björn Bernström, Konstantin Sterkhov och Peter Eugén.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se