Akrylmålning Sol över fält, Larz Lindqvist

Sol över fält, 2022

Akryl
70 x 90 cm

Om konstnären

Why do you paint? Because I am an artist, a painter! And I also happens to love it and be great at it. Har alltid haft ett driv att skapa som är ett med mig.
#larz #LarzArtStudio #passionart
#contemporaryart #abstractpainter #investering #konst

"They say Picasso was greater, but worse of all I sometimes agree" Skrev jag på ett av mina teckningsblock som 16 åring. Var väl lite imponerad av hans befriande energi, produktivitet och sprudlande kreativitet i sitt livs olika skeenden.

Söker uttryck, beröring och en stark energin, tät atmosfären och känslan i bilden eller om det är den som finner mig. :)

Jag heter, Larz Lindqvist. Svensk konstnär med estetisk teologi som grund.

Målat sen krypstadiet. mer seriöst i olja sen 12 årsåldern, Börja sälja vid 13 till konstsamlare, målning uttagen till Moderna Museet vid 15,
Sprayade min första vägg vid 16 års ålder (1972 innan Graffiti fanns)
Målade, tekniskt, fotorealistiskt, surrealistiska bildbyggnader men med budskap. Som 18 åring specialarbete med konst, tretton målningar, "Livet socialt, biologiskt och psykologiskt" som togs ut till Unga Forskare men avböjde.
Utställning vid 18 (Surrealistiska motiv) som fick starka recensioner. ("Skiljer sig från övriga konstnärer med sin tekniska skicklighet och säkra bildkompositioner" VK).
Vid 19 som jag började använda olika signaturer/pseudonymer för olika verk.
(Målar mycket underpseudonymer idag för det befriar mig från krav och låsningar genom kontrakt med gallerier)
Tecknat över 1000 illustrationer för olika blad, tidningar, böcker, mm.

Konstskola och konststudier på Universitet.
Undervisat i konst, måleri, foto, keramik, teckning och graffiti workshops. Engagera mig i ungdomar och jobbat med teater, regi, författare, skådespelare, sen med musikturnéer, (80-talets världsartister) konserter runt världen, sen med utsatta människor socialt, bl.a. genom Staden men främst via kyrka. Hela tiden också skapat konst, ställt ut och sålt.

Alltid målat och sen 2011 skalat bort allt annat än mitt egna engagemang i konsten.

Ställer idag mer ut i offentliga miljöer som tunnelbanor, live graffiti, stora vägskyltar, displayer som Times Square N.Y., London t-banestationer, L.A Grand Central Station, New Orleans, Asien, Tyskland, o.s.v.
(2020 inställt New York utställningar pga Corona)

Konsten hänger runt om i världen på sjukhus, skolor, caféer, i kyrkor och framförallt i hem. (Ja förutom graffiti här och där) Mer intresserad av att sälja till offentliga miljöer än till privata personer, så verken får möta vanligt folk i vardagen, beröra, tala och glädja, istället för att köpas som investering och hängas undan.

Känsla, kärlek och passion ser jag som tillvarons innersta grund.

Har sen 2004 låtit min konst ligga under samlingsnamnet, Passion Art som jag kallade den utställningen jag då hade efter 1/2 års målande i Filippinerna. (www.passionart.se)

KONSTSYN
Konst är livsnödvändigt för levandegörande av de liv och gåvor vi är satta att vandra i och en livsnödvändighet för ett fungerande mänskligt samhälle. (Därför finns behov av att hela tiden definiera konstbegreppet, inte för konstens skull utan för samhället och dess möjlighet att värna dess värde ur kollektivets perspektiv.) Extra viktigt i en tid då demokratin hotar att rasa samman via polarisering, bristande tillit, kunskapsförakt och desinformation.
Varje möte förändrar, så också med konsten i dess olika uttryck. Att leva är att oundvikligen förändras. Konsten ska värma, beröra, uppmuntra, öppna ögon, hjärtan och lysa upp i mörker och låta oss vara sårbara människor som anar en större verklighet vars innersta och yttersta är en villkorslös Kärlek. Take care!

Utbildning
Umeås konstskola, Konstvetenskap universitetet
Teologi, Filosofi, Psykologi, pedagogik, mm. vilket jag upplever befruktar konsten då den inte är bara hantverk utan livsgestaltning som marinerar mitt skapande i olika nivåer.

Medlem i konstnärsförening
Norrtälje och i Häveröbygdens (och USA)

Utställningar
Sen februari ett flertal NFT konstverk,(cryptokonst) på Open Sea, via Los Angelos galleri som ställer ut dem också. Jag är tyvärr dyr där, men bra.

2022, 21-27 jul. Galleri Stenhallen, Borgholm. Visar större verk (också tagit in några vänner då jag målat så mycket under pseudonym till andra utställningar att jag inte kan göra en bra utställning i tid) Kommer bli riktigt bra. Så kom!

2022, 31 mar-13 apr Galleri Stenhallen 3 verk

2022, 4-17 mar, The Holy Art Gallery, London

2022, 21 feb - 27 feb, Artportable på Åsögatan 176, Södermalm Lörd.26:e 12-16, Larz på plats. Välkommen!

2021, 11dec - 15 jan 2022 Julsalong, Norrtälje Konsthall

2021, 11 dec - 15 jan 2022, Galleri Ekmans Julsalong, Norrtälje.

2021, 5-7 nov. Konsthelg Lund, Scandic Star. Ett tiotal verk utställda.

2021, 30, 31 okt. Ljus på kultur, Öland. "Bara med hjärtat ser man"
Livemålning och visning av en del verk.

2021, 2-11 maj Galleri Stenhallen, Borgholm. 12-16 dagligen

2021 Öppen ateljé, kl.12-16. LARZ ART STUDIO, Häverödal. Se google maps
Lördag/Söndag: (Se hemsidan för uppdatering, öppettider mm.)
------------------
Otaliga genom åren (1974- nu..) men sällan i Sverige numera.

2020- Larz Art Studio, Öppen ateljé med fortlöpande utställningar och
konstförsäljning. Hantverkarv.4, Häverödal. (Se Google Maps)
Detta som en följd av Corona och bortfall av utlandsutställningar.

Går att boka besök via mail; larz@passionart.se, alt. tel:070-7878079
www.passionart.se

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se