Akrylmålning Look Away, Björn Nordström

Look Away, 2022

Akryl
50 x 70 cm

Frakt ingår i priset.
Tavlan är inramad med en svart ram.

Om konstnären

Jag är 37 år och är född och verksam Karlstad. Jag har alltid målat och ritat.

Vad jag vill förmedla med min konst är en balansgång mellan något vackert och samtidigt något sorgfullt. Hopp och hopplöshet. En känsla som är nära melankoli. Samtidigt vill jag behålla verken väldigt neutrala och även hålla dem så avskalade och okonstlade som möjligt. Vilket gör att betraktaren själv bestämmer hur hen upplever verken utan att styras till en specifik känsla.

Jag får ofta höra att mina tavlor ser ut som foton, men jag strävar inte att bli någon fotorealist. För min del handlar det mer om att jag är väldigt noggrann och lite av en perfektionist. Så därför blir tavlorna så detaljrika.

Vad som är viktigt för mig är känslan i bilderna. Ljus och skuggor är även något annat som är väldigt viktigt för mig. Jag jobbar mycket med kontraster för att förstärka känslorna i mina målningar.

Det är även väldigt viktigt för mig hur kvinnorna i mina tavlor framställs. Det sista som jag vill med min konst är att det ska bli sensuellt eller sexigt. Jag vill heller inte försköna kvinnan såsom många fotografer gör med tex retuschering. Jag vill få fram det naturliga och lyfta fram det, bland annat genom att låta alla modeller vara osminkade i mina tavlor.

Jag kan även tillägga att priserna på mina tavlor inte är huggna i sten. Det beror lite på vilken tavla du eventuellt skulle vara intresserad av. Hör av dig så tar vi det därifrån.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy