Akrylmålning Tavla 218, Gabriella Alexa

Tavla 218, 2021

Akryl
150 x 100 cm

En underbar målning med skärgårdsmotiv, där vattnet och klippor möts i harmoni mot det vackra himmel i rosanyanser. När jag gestaltade den här målningen var min längtan stark till skärgården, där sittande på en klippa o betrakta vågornas slag mot klipporna och lyssna på deras härliga ljud. En fröjd för tjälen. Målningen är stor o tar plats. Bilden är inte bra alls, i verkligheten är blå färg underbar med inslag av beige, rosa, grönt o guldblad. Lätt att möblera med jordnärafärg. Helt magisk målning. Älskar dess komposition och motiv.

Om konstnären

Stockholmsbaserad konstnär. Jag är byggnadsingenjör i grunden. Att måla är för mig terapi och det bästa känsla är när jag går in i ett med tavlan jag målar, där det bara finns skapande och glädje. Jag inspireras av naturen och allt som rör sig runt omkring oss. Jag målar motiv i vilka jag själv vill vistas i eller fantiserar om. Genom min konst önskar jag lämna en dörr på glänt till mina tavlor, som en möjlighet för betraktaren att stiga in genom och upptäcka sin personliga upplevelse, där allt sprakar färg, kraft o energi.

Utbildning
4 årig byggnadsingenjör utbildning.

Utställningar
2020 Artportable i Showroom, Stockholm från 23/3 till 5/4.
2020 Almhaga Art Gallery från 9/4 till 13/4.
2020 med Almhaga Art Gallery till New York från 23/4 till 26/4.
2020 Skeppsholmen, Stockholm med Artportable från 28/6 till 9/7.
Pågående samtal om utställning på Galleri Melefors i Lindköping.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se