Akrylmålning Thin red line, Susanne Cederlund

Thin red line, 2021

Akryl
67 x 88 cm

Akrylmålning på canvasduk egenhändigt uppspänd på kilram. Guldfärg som inte återges rättvist på bild.

6 000 krKöpförfrågan

Om konstnären

Färgstark & mångfacetterad konstnär.
Varför bara vara i ett fack när man kan vara i flera.

Verksam i Stockholmsområdet.

Jag drömde som ung om att bli konstnär. Kreativiteten har i hela mitt liv varit en stark drivkraft och tagit sig uttryck i olika former, tecknat har jag gjort så länge jag kan minnas. Jag gick Estetisk utbildning i Karlstad på 80-talet. Målandet lades tyvärr åt sidan efter studier & flytt till Stockholm. Hösten 2013 blåste jag liv i drömmen om att bli konstnär efter år av prestationsångest, "jante" & att försöka passa in i den förväntade mallen. Älskar kontraster, mode & design vilket säkert syns i min konst. Mina målningar speglar på mitt sätt mina tankar och känslor. När jag målar är jag helt i nuet och i min egna lilla ”värld”. Jag älskar det färgstarka men även det stilrena och har inga direkta regler i mitt målande utan gör det som känns bäst i stunden, men jag är en riktig detaljnörd.! Vilket bidrar till att en tavla får ta sin tid att växa fram. Mitt favoritmotiv är ansikten och jag målar även porträtt på beställning. ”Ett ansikte kan säga mycket och förmedla en känsla utan ord”.

•I början av 2019 började jag utforska det abstrakta och även målandet med palettkniv både på duk och papper. Vilket jag fastnat helt för. Så roligt och annorlunda, utmaning för en detaljnörd som mig. Men jag gillar ju kontraster. Med en palettkniv i handen har jag lättare för att släppa på perfektionisten i mig.

•I början på 2020 föddes lite mer abstrakta linjeansikten med akrylpennor då jag i min natur är nyfiken o gärna utforskar nya tillvägagångssätt.
Min resa i färg fortsätter.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy