Akvarell Vinterbjörkar, Lynn Hofmann

Vinterbjörkar, 2021

Akvarell
56 x 76 cm

Om man önskar frakt så skickas endast arket och man får lämna in för inramning själv.
För avhämtning el personlig leverans ingår en kvalitetsram med glas och passepartout, 70*90 cm till en total kostnad på 12 000 kr.

Om konstnären

Jag heter Lynn Hofmann och bor i Kil i Värmland, en ort utanför Karlstad. Jag är uppväxt i Åmål och har alltid tyckt om att teckna och rita redan som barn. Det blev mycket blyertsporträtt främst av hundar under 90-talet. Jag flyttade till Värmland och Karlstad när jag började läsa till förskollärare 1994 och sedan 2001 är jag bosatt i Kil. Tecknandet låg på is under största delen av 2000-talet.

Sommaren 2016 tog jag äntligen mod till mig att försöka mig på akvarellmåleri. Många anser att det är den svåraste tekniken, men jag tycker den är den mest spännande, utmanande och roligaste. Jag tycker om att måla vått i vått och se hur akvarellfärgen lever sitt egna liv. Det är svårt att bemästra vattenfärgen helt vilket även är hela tjusningen med det. Dessutom finns det otroligt många vackra, häftiga och dramatiska effekter som man kan åstadkomma med olika tekniker i akvarell.

De flesta av mina motiv är från vår svenska natur och omgivning. Jag vill att betraktaren ska känna att ljuset och harmonin i mina akvareller går ända in i hjärtat.

Jag är autodidakt men har gått workshops hos flera konstnärer för att utveckla min konst och mina tekniker, tex Björn Bernström, Konstantin Sterkhov och Peter Eugén.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se