Akrylmålning Absent Mind, Björn Nordström

Absent Mind, 2020

Akryl
60 x 60 cm

Blank fernissad, vilket gör den väldigt svår att få bra bilder som gör tavlan rättvisa.

Frakt ingår i priset.
Tavlan är ej inramad, men jag kan bjuda på en enklare inramning om så önskas

20 000 krKöpförfrågan

Om konstnären

Jag är 36 år och är född och verksam Karlstad. Jag har alltid målat och ritat.

Vad jag vill förmedla med min konst är en balansgång mellan något vackert och samtidigt något sorgfullt. Hopp och hopplöshet. En känsla som är nära melankoli. Samtidigt vill jag behålla verken väldigt neutrala och även hålla dem så avskalade och okonstlade som möjligt. Vilket gör att betraktaren själv bestämmer hur hen upplever verken utan att styras till en specifik känsla.

Jag får ofta höra att mina tavlor ser ut som foton, men jag strävar inte att bli någon fotorealist. För min del handlar det mer om att jag är väldigt noggrann och lite av en perfektionist. Så därför blir tavlorna så detaljrika.

Vad som är viktigt för mig är känslan i bilderna. Ljus och skuggor är även något annat som är väldigt viktigt för mig. Jag jobbar mycket med kontraster för att förstärka känslorna i mina målningar.

Det är även väldigt viktigt för mig hur kvinnorna på mina tavlor framställs. Det sista som jag vill med min konst är att det ska bli sensuellt eller sexigt. Jag vill heller inte försköna kvinnan såsom många fotografer gör med tex retuschering. Jag vill få fram det naturliga och lyfta fram det, bland annat genom att låta alla modeller vara osminkade i mina tavlor.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy