Victor Ajayi / Äldre verk

Lugn av Victor Ajayi

Victor Ajayi / Äldre verk

Lugn, 2020

Kol
35,6 x 43,2 cm

Konst är som en kreativ visuell dagbok. När jag tittar på en ritning kommer jag för alltid att se på det som hur jag kände den tiden den dagen i mitt liv. Jag gav allt i det ögonblicket och detta är resultatet av det ..

Utvald i kurerad samling

Om konstnären

Victor Ajayi (f. 1999) är bördig från Nigeria, uppväxt på Irland och nu verksam i Stockholm. Hans konstverk rör sig inom det realistiskt narrativa med moderna impressionistiska inslag. Här skiner en naturlig talang som funnit och utvecklat ett unikt bildspråk i kombinationen av realistiskt oljemåleri och fotografisk komposition. Han är autodidakt och målar huvudsakligen i olja och kolteckningar.

Victor Ajayi skapar en bildvärld där varje konstverk blir som en scen ur en film, pausad mitt i spänningens ögonblick. Hans skapandeprocess utgår ofta från ett observant fotograferande och når ännu fler dimensioner när det överförs till målarduken med pensel och olja eller kol. Med inspiration från cinematiskt fotografi löper reflektioner, ljus och rörelser som en röd tråd genom Ajayis konstnärskap och vi bjuds in till att bli nattens observatörer.

Utställningar
2022 - Grand Premiere & Vernissage med Galleri Melefors - Linköping
2023 - Affordable Art Fair med Galleri Melefors - Stockholm
2024 - Antikmässan med Galleri Melefors - Stockholm

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy

Rikta kameran och skanna väggarna/golvet med cirkelformade rörelser. Klicka när du ser en markör.

Detta är en Beta-version tillgänglig på vissa enheter. Skicka gärna feedback till info@konst.se