Ann-Mari Nilsson

Ann‑Mari Nilsson

Leksand

Blandteknik:
En teknik som återkommer hela tiden för mig är en blandteknik, där olja, akryl och metallic samsas på linnedukar eller andra material. Det är ett flödig och intensivt arbetssätt där färg och dess komponenter blandas och som sedan avgör i stora drag bildens utseende. En grundidé skapas och färgen får sedan avgöra själva typdragen i skapandet. Efter flera år där jag har bearbetat denna teknik så försöker jag se hur snabbt de olika komponenterna torkar tillsammans med varandra, men även hur de ”gifter sig med varandra”. På vissa partier vill jag ha en krackelering, och då ska ju färgerna var lite osams med varandra .

Illustrationer:
Mina illustrationer är i grunden lite naivistiska och jag blir glad om du ler när du ser mina bilder.
Många gånger får jag ett uppdrag, där jag skall hålla mig till strikta förutbestämda idéer och beställningar, och det är alltid samma härliga utmaningar för mig.
Jag älskar att arbeta i olika tekniker och ge mig in på illustrationer som blir allt ifrån en tuschteckning till en akvarell. Men även en strikt undervisningsteckning passar mig ypperligt.
Mina uppdrag är etiketter, skyltar, logotyper, broschyrer, bokomslag, bilder till olika bokavsnitt, undervisningsmaterial, diplom, illustrationer till tidning, landstingsinformation, kommunkartor mm.
Du kan se mina tavlor i blandteknik på min hemsida konstileksand.se

Litografi:
Alla mina Cafédamer har en sak gemensamt, nämligen ”en god stund i livet”. Att få ta en paus i livet och ta till vara sin alldeles egna stund, då man inte får bli störd. Inte av någon! Bara få njuta!
Att få sitta ner en stund och njuta av en god bakelse eller en riktigt smarrig räkmacka, det gör ju livet mycket roligare! Jag har även smugit in en liten kurbitsblomma i alla bilderna, som ett litet signum från Dalarna.Jag valde att göra mina fyra damer på en och samma sten. Det gjorde att jag fick lov att tänka igenom noga var respektive färg skulle vara, så att jag inte skulle missa något område på någon av damerna. Sedan gjorde jag min målnings process sju gånger, på sju nya stenar.
Efter intensiva veckor vid stentryckeriet var jag äntligen klar och nöjd med resultatet!
Jag hoppas att jag kan göra dig nöjd med mina bilder och att jag kan förmedla min känsla i bilderna!
Upplagan på litografierna är 170 st och säljes för 850:-/st.
Du kan se mina Cafédamer på min hemsida konstileksand.se

Akvarell
När jag målar akvarell vill jag ofta jobba med flödigt måleri. Jag skissar aldrig på förhand utan mitt måleri skapar jag direkt på papperet. Att måla sina bild direkt på plats är också en viktig sak för mig. På mina fjällvandringar har jag med mig mina papper och färger och målar snabbt av en vy. Sen kan jag, om jag så önskar, jobba mer med bilden när jag kommer hem till ateljén.
Den vita färgen är för mig det vita papperet, så jag måste tänka till lite extra innan jag lägger på mina färger. En akvarell med vita målade detaljer är för mig inte rätt, eftersom den vita färgen då blir målad i täckande färg.
En akvarell för mig är att färgen får jobba fritt och flödigt över papperet, och jag får se hur blomningen i bilden skapas. Allt utifrån vilket pigment och vilket papper som jag använt.
Må gott med mina akvareller och hoppas att de tilltalar dig!
Du kan se mina akvareller på min hemsida konstileksand.se.

Du är också varmt välkommen att besöka mitt lilla Minigalleri/butik mitt i det vackra Tällberg. Galleriet kallar jag Lx&Art, och du uttalar det Leksand Art
Under sommaren öppnar vi upp vårt Galleri I Furudals Bruk, 4 mil norr om Rättvik. Här kan du komma och se på vacker konst under sommarperioden vecka 26 tom vecka 31. Nya konstnärer kommer till oss varje vecka och det är vernissage varje lördag. Webbsidan heter stensalengalleri.se, så välkommen in och titta på härliga konstverk och planera in din sommarresa till Stensalen Galleri, Furudals Bruk, strax norr om Rättvik.

Utbildning
1992 Akvarellteknik under ledning av Arne Isaksson, Högskolan 1979 Grunderna i Oljeteknik, Leif Steen Sundsvall 1978 Konsthistoria, Gymnasienivå samt Högskola 1976 Elev vid Hans Tollstens ateljé 1975 Grunderna i tusch, blyertssvärtan samt kroki, Hans T.

Medlem i konstnärsförening
Svenska Konstnärsförbundet, BUS

Med i konstrunda
Konst vid Siljan

Utställningar
2014 Fortsatt med diverse utställningar samt beställningsarbeten. Permanent utställning i det egna Galleriet vid Tällberg, Lx&Art (läs Leksand Art)
2013 Utställningar i det egna galleriet Stensalen Galleri, Furudals Bruk, norr om Rättvik, Dalarna. Bokningar för konstnärer, hantverkare till vårt galleri. Evenemangstart för "Classic Old England" vilket lockade inte mindre än 1200 personer vid premiären. Bokningar av Norska företag som vill komma och titta på det unika och vackra Brukssamhället samt vet vackra galleriet som är i grunden en gammal kvarn från 1800-talet.
2012 Vi köper Kvarnen -Stensalen Galleri, strax norr om Rättvik. Här finns möjlighet till bokning av lokal till fester mm. Vi kommer även att boka in konstnärer till Stensalen Galleri under sommarperioden.
2011 Bokomslag till böcker, bl.a. en bok som lanseras i USA, samt div. beställningsuppdrag till grundskolematerial m.m. Flertalet samlingsutställningar samt separatutställning Göteborg.
2010 Göteborg, Arkhyttan, Säter, Vikmanshyttan
2009 Separatutställning Bibliotekets kultur/utställningssal, Säter
Separatutställning Konstsalong Stora Enso Fors
2009 Flertalet utställningar i Göteborg, öar samt Haga mitt i Göteborg.
2008 Separatutställning Konstsalong Stora Enso Fors, samt samlingsutställningar.
2008 Galleri Fenix Göteborg
2005, 2006, 2007 Samlingsutställningar, separatutställningar på flertalet platser
2003 Världsutställning, Bienalle Florens Svenska konstgalleriet, Malmö
Marbella, International Art Fair, jurybedömd
Genève, International Art Fair, jurybedömd
Stockholm, International Art Fair, jurybedömd
2002 Separatutställning Flatön Bohuslän
Landstingets utställningshall Falun
Klockargården Tällberg
1998 Kvinnor Kan Mässan Kupolen
1995 Galleri Draken Stockholm

Kontakta Ann-Mari Nilsson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy