Jessica Kolenda

Jessica Kolenda

Att göra någon glad. Att få en person blomma ut och känna sig lycklig. Vända negativ till positiv. Att ta fram sin inre styrka och manifestera den. Att bara vara sig själv. Det är min drivkraft och mitt kall.

Jag har målat och skapat hela mitt liv och började sy kläder till mina dockor som liten flicka. Min pappa, som är en allkonstnär, sydde kläder till oss barn. Jag fick låna hans maskin och han lärde mig att använda den. Jag utbildade mig till herrskräddare och mönsterkonstruktör i ung ålder. Några år senare, då jag hade små barn, ville jag utvecklas vidare och tog ett antal målerikurser hos Folkuniversitetet. Efter det har jag målat, mer eller mindre…. Min första utställning hade jag år 2004.
Jag målar i akryl och akvarell. Inspiration hämtar jag från livets olika skeenden, olika möten och vad som kan komma ur dessa. Jag arbetar mycket med intuition, inkännande och det som kommer till mig för stunden. För mig är det viktigt att målningen lyfter och berikar din tillvaro. Du får med dig en tavla full av kärlek och positiva energier.

Jag har målat i olika teman beroende på vad jag har känt och varit själv i livet.
Abstrakta målningar gäller just nu och här dyker jag i ingenmansland. Kärlek, magi och tillit är känslor jag tar med mig i processen.
Jute tavlorna är en vidareutveckling av hjärtan motiv som jag tidigare har målat och där alla motiv har en tanke bakom. Som t.ex. de älskande, kärlek till barnen, kärlek till syster, kärlek till dig själv m.m.
Fjärilar har jag målat för att jag tycker de är vackra och skira men också för att de står för transformation. Att flyga från blomma till blomma - att gå från en fas i livet till en annan. Eller stanna kvar och njut där du är….
Körsbärsblommorna har också en tanke om transformation eller rättare sagt nystart, som också förmedlar att ”släppa det förgångna” och se det vackra i det nya.
Mina akvarellänglar har blivit en kombination av förkärlek till skapandet av kläder och den andliga dimensionen. Änglarna är i sig en kombination av människa och sagofigur där jag tar fram olika mönster och detaljer som vi kan identifiera oss med.

Att släppa loss, våga vara sig själv, gå sin egen väg, behålla barnasinnet genom livet är några av de tankar och känslor som har påverkat och inspirerats till mina målningar.
Genom mina skapelser kommer jag att påminna dig om ljuset, glädjen och kärleken. Det bästa av livet, skratt och lekfullhet.

Utbildning
Folkuniversitetet 1995-1997

Medlem i konstnärsförening
Konstnärsföreningen Alliansen (KFA)

Med i konstrunda
Konstvågen, Hönö och Konstrundan Västra Hisingen

Utställningar
Tidigare utställningar

2018
Separatutställning Hönö fiskemuseum
Konstrunda, konstvågen Hönö
Konstrunda, Västra Hisingen Torslanda

2017
Samlingsutställning Partille Kulturrum
Utställning med Lions Club Torslanda
Konstrunda, Västra Hisingen Torslanda

2016
Separatutställning Hönö fiskemuseum
Konstrunda, Västra Hisingen Torslanda

2015 - 2013
Konstrunda, Västra Hisingen Torslanda

2012
Kvarnbydagen, Mölndal
Konstrunda, konstvågen Hönö

2011
Separatutställning Båt & Marin Museum, Onsala
Samlingsutställning Kronhuset, Göteborg
Konstrunda, konstvågen Hönö

2010
Separatutställning Dalheimers Hus, Göteborg
Separatutställning Nordgården, Billdal
Samlingsutställning Kungsbackamässan
Samlingsutställning kulturhuset Vingen, Torslanda

2009
Trädgårdsutställning, Fiskebäck
Konstrunda, konstvågen Hönö
FO-KO, Scandic Anglais, Stockholm

2008
Separatutställning Bockeberget, Dyrön

2007
Trädgårdsutställning, Fiskebäck

2006
Utställning galleri Årekonstnärerna, Åre
Utställning Lilians Studio, Göteborg

2005
Separatutställning Ivars restaurang, Mölndal

2004
Samlingsutställning galleri Verkligen, Göteborg

Kontakta Jessica Kolenda

Torslanda Västra Götalands län
0706063410