200Malin Janliden

Malin Janliden

Övre Ullerud    Född: 1987

Målande värmlänning som med mitt abstrakta måleri vill servera en frihetskänsla och en vilsam paus från normer och regler.

Jag är uppvuxen på Hammarö, en liten ö utanför Karlstad, och är numera bosatt i en liten by i Övre Ullerud i Värmland. Jag är i grunden utbildad kommunikatör och har jobbat med kommunikation och webb i tio år. Jag är autodidakt och började måla år 2018. Målandet är för mig ren glädje och ett sätt att få vara i nuet. Det är läkande och ger utrymme för lugn och eftertänksamhet.

Utifrån min bakgrund och mitt yrke kan jag inte låta bli att se på konst som en stor värld som ger utrymme för att kommunicera med varandra på olika sätt. En fin och viktig värld som behövs då vi alla har olika förutsättningar för att förmedla tankar och känslor. Jag har ibland också en direkt motsatt tanke om att ett konstverk kanske bara kan få finnas till med sin färg och form utan att behöva berätta så mycket. Att det kan få finnas till enbart för betraktaren att ha något att vila ögonen på, och att det kan få vara ett sätt och kanske en hjälp till att kunna koppla bort alla intryck från omvärlden för en stund.

Jag målar oftast abstrakt eller semi-abstrakt. Jag tycker om att skapa något som inte är förutbestämt. Det abstrakta måleriet låter mig ta en paus från normer, regler, rätt och fel. Likt det abstrakta måleriet ger naturen mig en frihetskänsla. Därute finns även färger, former, mönster, struktur, ljud, rörelser och ljus – och det har därför blivit naturligt att det är i naturen jag hämtar inspiration även om mina målningar inte nödvändigtvis är en avbildning av den. Det spelar dessutom ingen roll om jag tycker mig ha målat berg, vatten eller skog, i slutändan är det ändå vad betraktaren ser och upplever som räknas.

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om mig, mitt måleri eller om någon av mina målningar.

Utbildning
Autodidakt

Medlem i konstnärsförening
Hammarö konstförening

Med i konstrunda
Lustenrundan och Ö-konstrundan

Utställningar
Kommande utställningar 2024
• Gamla stans galleri, Stockholm, 1-6 oktober.

Tidigare utställningar 2023
• Lustenrundan, Gamla kraftstationen i Deje.
• Jord av två - utställning av Malin Janliden och Maria Kastengren, Galleri Himmel & Hav, Sunne.

Tidigare utställningar 2022
• Ö-konstrundan, konsthallen Hammarö bibliotek.
• Vi serverar konst till kaffet, sommarutställning, Hammarsgård Hammarö.
• Vårkonst, konsthallen Hammarö bibliotek.
• Påskutställning, sockenstugan Hammarö.
• Julsalong, konsthallen Hammarö bibliotek.

Tidigare utställningar 2021
• Ö-konstrundan, konsthallen Hammarö bibliotek.

Aktuellt

Pågående utställning

Höstsalong, Gamla kraftstationen i Deje.

Öppettider fredag, lördag och söndag mellan klockan 11.00 - 16.00.

Mer information om höstsalongen och konsthallen hittar du på gamlakraftstationen.se.
Publicerat 12 oktober

Kontakta Malin Janliden

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy