Ingela Dahlgren

Ingela Dahlgren

Om konstnären

Jag är född 1973 och uppvuxen i Småland men har bott halva livet i Skåne. Senaste åren i Rydebäck tillsammans med man och två döttrar. Med passion för vackra miljöer och naturupplevelser har jag tagit mig vidare inom mitt konstnärsskap.

Mina målningar är vanligtvis färgstarka och skänker positiva känslor. Budskapen är direkta och motiven är oftast halvabstrakta, föreställande fruktträd, havsliv och kvinnor som förmedlar sinnesstämningar. Det halvabstrakta lämnar en spännande del åt fantasin för betraktaren att upptäcka.

Idag kombinerar jag konstnärsskapet med uppdrag som marknadskonsult inom projektledning, företagsprofilering och grafiska produktion. Jag är utbildad inom medie- och kommunikation och formgivning. Genom åren har jag även skaffat målerikunskaper från flera konstskolor. Likaså har jag fått lärdom från konstnärer i min närhet och från olika målargrupper.

Jag har ägnat mig åt måleri i olika former och kanske även företagsamhet sedan barnsben. Med entreprenöriell ådra tar jag mig nu an konstrelaterade projekt.

Utställningar
www.ingeladahlgren.se