Hannele Landén

Hannele Landén

Jag har tecknat och målat och haft olika kreativa projekt sedan jag var barn. Jag började med farfars stora grafitpenna avsedd för snickeriarbeten, upptäckte sedan kolkritan och blyerts för att teckna porträtt på släkt och klasskamrater. Jag hade i tonåren en kortare period med vattenfärger men de blev aldrig min favorit.
I flera år hade jag bildkonsten på väntelistan medan jag höll på med skrivprojekt och fotografering. Jag fick mina första oljefärger 2015 och tog privat handledning av en yrkesverksam konstnär på ArtLab i Stockholm för att lära mig tekniken med olja.

Youtube är min ständiga konstskola. Där har jag hittat bland andra amerikanska konstnären Mark Carder, som bland annat gjort beställningsarbeten för två av USAs presidenter. Rekommenderar Marks utförliga Youtube videor där han lär ut hela sin teknik och i stort sett allt man behöver veta om oljemålning.

Mina favoritkonstnärer är många, men bland de främsta Lita Cabellut, Casey Baugh och Lars Eje Larsson.

Jag målar mina porträtt som jag känner för. Det är inte skönhet som jag söker, utan ett uttryck för personligheten eller kanske utgår jag från en skugga eller ett ljus som skapar en atmosfär.

Utbildning
ArtLab i Stockholm, Medborgarskolan, olika målarkurser i Malmö.

Medlem i konstnärsförening
Malmö Kommunanställdas Konstförening

Har laddat upp en ny oljemålning, det fjärde porträttet i år. Låter mycket på 9 dagar, men de är påbörjade flera veckor tidigare.
9 januari
Kommit in med nya målningar, efter en låång paus som jag använt för att lära mig nya saker. Gått på kurser och handledning, och det - ohh! så mycket mer - som man borde lära sig. Och det blir bara roligare hela tiden. Går på en individuellt handledd målarkurs i Alina Tybäcks ateljé i Malmö och det har gett mig mycket i både teknik och insikt i vad jag måste förbättra.
8 januari
En till ny målning på min sida, i blandteknik akryl / olja på papper.
26 juli 2018
Hej ! Har lagt till ett nytt porträtt i olja, efter en lång paus. Vet inte vad ni tycker men själv ser jag liksom ingen bestämd stil i mina verk, det blir lite som det blir.
25 juli 2018
Hej och välkommen att titta in på min nyöppnade sida :-)
22 februari 2018
Malmö Skåne län
Ditt namn

Din e-postadress


Meddelande


Skriv svaret
3 gånger 2 =  Kontroll mot programvara