Elisabeth (Eliza) Malmgren

Elisabeth (Eliza) Malmgren

Jag heter Elisabeth Malmgren född 1957 och är född och bosatt i västra Göteborg.
Här bor jag tillsammans med min make Johan.

MITT MÅLERI
Processen
Målningarna är en process där målningarna formas fram och tillbaka, tillbaka och fram, lager på lager, skrapar, tvättar, tvivlar, slutar, fortsätter igen för att slutligen överge målningen. Detta kan ta tid så därför blir varje målning helt unik.

Mitt arbete utvecklas ständigt genom dagliga experiment i ateljén där jag använder mig av blandtekniker som akryl, akrylmedium, collage, pastell, kol, grafit, tusch. Jag målar både på duk och papper. Jag använder också olika markeringsverktyg som tusch, träkol, grafit och pennor tillsammans med spatlar, grillspett, tandpetare eller något annat för att skrapa in i ytan och skapa textur.

Varför jag målar
Konsten är min passion och nyfikenheten över att få experimentera med färg och olika material ger mig "lyckorus". Jag drivs av utmaningen och spänningen över att aldrig i förväg veta slutresultatet av målningen utan tillåter och litar på min intuition och mystiken som visar sig där.

Jag har märkt att det allra viktigaste för mig för att kunna utvecklas som konstnär är att jag vågar lita på mig själv och det som kommer till uttryck, tillåta mig att måla "fult", experimentera men framförallt ha kul. Jag massproducerar inte några målningar utan låter den får tala till mig när den är klar.

Min stil är abstrakt och modern och skiftar i harmoni med livets skiftningar, ibland färgstarkt, ibland mörkt, ibland ljusa dova färger och ibland bara sådär fullkomligt crazy som man ibland kan uppleva sig.
Men det allra viktigaste är ändå att alla målningar är ett sant uttryck inifrån mig själv och att jag har kul.

Det jag vill förmedla med min konst är innerlighet och den glädje jag känner inom mig, men också ett utrymme för eftertänksamhet och en upplevelse av stillhet

​Hoppas att du också finner inspiration, glädje och nyfikenhet genom mitt arbete.


All kärlek till dig från mig / Elisabeth ❤️

Utbildning
Autodidakt

Medlem i konstnärsförening
Svenska Konstnärsförbundet, BUS och Konstkvarteret

Utställningar
Galleri Engleson Samlingsutställning oktober 2019
Jurybedömd utställning , Mölnlycke Fabriker september 2019
Konstnärsrundan i Mölndal maj 2019
Isak & Berg , Separatutställning, Mölndal, december 2018 ​
Björnekulla Gård separatutställning 2017
​Livsstilsmässan Göteborg 2015
Göteborgs stadsbibliotek Samlingsutställning 2015

Aktuellt

Jag har ingått ett samarbete med SpacesWorks Göteborg / Brygghuset Lindholmen där 17 målningar hänger i deras lokal. Finns intresse av att se målningarna i denna fantastiska lokal så kontakta mig gärna så ordnar vi en visning. Absolut inget köptvång!
Publicerat 26 november 2020

Kontakta Elisabeth (Eliza) Malmgren

Västra Frölunda Västra Götalands län
0704222474
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy