Anki Hansson

Anki Hansson

Jag tecknade och målade lite i tonåren men därefter har fritiden inte räckt till eftersom jag ägnade mig åt ett mer aktivt naturintresse såsom ridning, segling och vandring.
Efter en ridolycka år 2002, fick jag åter tid till att måla och på så sätt få utlopp för mitt naturintresse på ett mer stillsamt sätt, jag målade då mest naturmotiv utomhus.

Jag var på en nybörjarkurs i akvarellmålning vid midsommar 2003, och mellan 2003-2006 målade jag väldigt mycket och då uteslutande med akvarellfärger.

Jag har sedan dess utvecklat mitt målande genom att måla med likasinnade vänner samt läst en del böcker om konsten att måla akvarell.

2006 flyttade jag till Dalarna och under några år så målade jag mest väggar med falurödfärg.

2011 började jag komma igång med akvarellmålandet igen och under 2012 började jag att måla med en målargrupp, Hantverkarna i Prostgårdsflygeln här i By Kyrkby.

2013 började jag även måla med akrylfärger i början mestadels porträtt och under några år alternerade jag mellan akvarell och akrylmålning.

Sedan en tid har jag också börjat måla fluidart eller acrylic pouring som det också kallas, vad jag vet så har tekniken ännu inte något svenskt namn. Det är en teknik där man använder utspädd akrylfärg och med dem skapar fantasieggande och ofta färggranna målningar.

Utbildning
Ett antal akvarellkurser.
Många böcker
Youtube

Medlem i konstnärsförening
Hantverkarna i prostgårdsflygeln HIP

Utställningar
En del mindre utställningar i Stockholmstrakten 2004-2006
Jurybedömd akvarellutställning i Upplands-Väsby konsthall 2007
Öppen ateljé under Slånkvicku 2014-2017
Konstutställning i Nilsés Lagård 2018

Kontakta Anki Hansson

By Dalarnas län