Eva Lindberg

Eva Lindberg

Om konstnären

Att måla med färg och med ord är nödvändigt för mig. Jag har alltid tyckt om det. Jag kombinerar gärna poem och bild, tycker att ett verk kan få en ökad betydelse så. Jag mår bra av att uttrycka mig i bild och text, att måla, fota och kombinera olika tekniker och få in några rader som förstärker uttrycket. Med en förkärlek för det naiva, det fantasifulla och med en känsla för humor skapar jag. Det blir lite olika beroende på humör, känsla och stämning.

Mina stilar är blandade. I mitt arbetet som förskollärare möter jag barnen och fantasin, lekar och konstnärskap som är inspirerande. Barn skapar så ohämmat och får till så underfundiga verk. Jag fascineras dagligen och förundras av deras skaparglädje och minns samtidigt min egen, som barn.

Jag har tecknat och målat sedan barnsben, men det var nog först i tonåren som jag förstod hur stor betydelse skapandet har för mig. Jag har även skrivit. Noveller, manus, poem. Inget som har publicerats dock. I min kontakt med konstnärer har jag samlat på mig erfarenheter, sökt kunskap om tekniker och tagit hjälp. På det sättet är jag självlärd. Inspirationskällor för mig är livet självt, musik, konst, matlagning, relationer och möten; med både tvåbenta, fyrbenta och de med näbb och vingar.

Utbildning
Självlärd

Medlem i konstnärsförening
Ljusnarsbergs Konstklubb

Med i konstrunda
Kulturglimtar, Ljusnarsberg

Utställningar
Medlemsutställningar Galleri Blå Soffan Ljusnarsbergs Konstklubb Kopparberg
Separata utställningar i offentliga lokaler Kopparberg
Utställningen "Fåglar å andra Flygfän" Galleri Blå Soffan
Kulturglimtar Lilla Udden 2010-11,15
Kulturglimtar Galleri Garhyttan 2012,14