Dawn Yoshimura

Dawn Yoshimura

Jag målar mest landskap och en plein air--eller på plats. Jag tycker om att ta in intryck av en plats på en specifik tid och årstid. Min favoritställen kan jag måla om i oändliga variationer som allt runt om Kaneóhe Bay i Hawai'i, mitt barndomshem, och Väst Sverige, mitt andra hem.

Jag målar i akvarell, casein, olja och encaustik och har även även installation och andra kollaborativa projekt som Women Walking Tall performance art när jag bodde i Oakland Kalifornia.

Jag måla vad jag hoppas blir till slut en vän man kan ha med hemma och må bra av att titta på varje dag. Värje sig om jag måla den och du känner igen sig i en av mina målingar, eller om du vill kollaborera med mig för att skapa en tavla som ger en intryck av lugn och ro med din motif och min teknik och tolkning, hoppas jag att man tycker om att ha dem med sig som en synlig daglig påminelse av 'mindfulness' i ens vardag.

Jag leka med installationer och skriver däremot om vad jag tycker borde diskuteras mer. Där folk samlas och har möjlighet att bli förvånad, uppmuntrad, uppmanad att tänka och ställa frågor innan man gå vidare. För mig finns det olika fora att ha olika typer av diskussioner eller väcka tänkaren.

Utbildning
Bachelor of Fine Arts, California College of Art, CA USA

Medlem i konstnärsförening
KRO, SK

Med i konstrunda
Tranås 2009

Senaste 5 år:
2014 Scandanavian Artists in New York, Maecenas Italy Art and Gallery 69, New York, NY USA
2013 Svenska Konstnärsförbund grupputställning, En Trappa Ner, Göteborg, Sverige
2012 Gallery SK, B.Wolgren och mina tavlor. Göteborg Sverige
2011 Galleri Oliven, Svenska Konstnärsförbund grupputställning, Göteborg Sverige

Göteborg Västra Götalands län
Ditt namn

Din e-postadress


Meddelande


Skriv svaret
3 gånger 2 =  Kontroll mot programvara