Carina Ehlers

Carina Ehlers

Jag är konstnär och certifierat medium. Mitt måleri återspeglar visioner bortom den yttre, materiella realiteten och landar ofta i ett mer mångdimensionellt fält. Jag tror att det finns mer utöver det som är synbart för det fysiska ögat och det är denna intuitiva del jag använder i mitt bildspråk. Min önskan är att uttrycka den allmänmänskliga upplevelsen, det som sammanlänkar oss alla med varandra.

Metoder: Jag målar såväl realism som mer abstrakt. Skapandet har tagit sig många olika uttryck över åren, från skulptur, keramiska bruksföremål över fine art till experimentellt måleri. Numera arbetar jag framförallt med akryl, samt olja, men testar gärna nya stilar och tekniker som bivax och resin etc.

Eftersom jag tycker om att experimentera och pröva nya målerimedium ser jag mig själv som en autodidakt konstnär. Ständigt försöker jag lära mig själv att hitta nya vägar, där färg och form smälter samman med sådant som är i linje med min egen uppfattning om saker och ting.

Född och uppvuxen i Göteborg har jag studerat en tid vid Konstindustriskolan, samt lite andra kurser i de fria konsterna. 1986 hamnade jag i Stockholm tillsammans med make och barn, inom vars län jag fortfarande bor och verkar. Jag har haft utställningar såväl internationellt som i hemmavid.

Är du intresserad av något alster får du gärna kontakta via mail; carinas.box@gmail.com för att stämma av om intresse för besök i ateljén på Landfjärden.

Utlåtande/statement från en konstintendent/curator:

”Arbetet av Carina Ehlers är en hymn till frihet, en uppmuntran att sväva och nå våra mål, men till synes ouppnåeliga. Ett illustrerat utförande av stort djup, som rider på vågen av en hyperrealism vilande på en stark surrealism. Ett konstnärligt uttryck för stort symboliskt och tekniskt kunnande.”
– Martina Calari (översatt från italienska)

Hemsida: www.carinaehlers.se

Utbildning
Konstindustriskolan

Utställningar
Jag har många olika utställningar bakom, såväl nationellt som internationellt!

Kontakta Carina Ehlers

Nynäshamn ~ Landfjärden Södermanlands län
073 5854005
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy