Carina Ehlers

Carina Ehlers

Om konstnären

Skapandet har tagit sig många olika uttryck över åren, från det skulpturala till de oändliga möjligheterna inom måleri. Jag arbetar numer framförallt med olja, men nyfiken som jag är testar jag gärna nya stilar och målerimedium. Det senaste är Encaustic Art, vilket innebär att måla/teckna/forma i bivax med värme. Inom den enkaustiska genren döljer sig oändliga valmöjligheter vilket är mycket spännande då det annars kan vara lätt att ”fastna” i det gamla.

Konsten har för mig en djupare mening. Mitt skapande återspeglar visioner bortom den yttre, materiella realiteten. Jag tror att det finns mer utöver det som är synbart för det fysiska ögat, och det är denna intuitiva eller översinnliga del jag använder i mitt visuella bildspråk.

Född och uppvuxen i Göteborg har jag studerat en tid vid Konstindustriskolan. 1986 hamnade jag i Stockholm tillsammans med make och barn, inom vars län jag fortfarande bor och verkar.

Jag har haft utställningar såväl internationellt som i Sverige och mina konstverk finns i privata samlingar runt om i världen.

Hemsida: www.carinaehlers.se

Utställningar
Har många olika utställningar bakom...