Britt Berg

Britt Berg

Långås

Jag är född och uppväxt i Göteborg på -50 och 60-talet. Utbildade mig till karttekniker och flyttade till Falkenberg där kärleken fanns. Som högkänslig och medial var uppväxten komplicerad, jag blev ofta missförstådd och mamma tystade mig. Jag fick ofta höra att jag ljög.

Genom idrotten lärde jag mig mental träning och som en röd tråd genom livet har nyfikenheten på hälsa och välmående funnits med. -82 öppnade jag min friskvårdspraktik. Där inbjöd jag till kurser i Intuitiv målning. Vi mediterade innan vi målade och jag fascinerades över deltagarnas spännande målningar med tillhörande historia.
En period arbetade jag med barn som upplevt trauman och jag fortbildade mig inom bildterapi och emotionell intelligens.
Mitt eget målande startade runt 2000 och under en tid fick jag handledning av konstnär Bengt Johansson i Glommen.

Mitt liv har som så många andras kantats av personliga trauman. Smärtsamma naturligtvis men som givit mig insikter som är guld värda. Det fick mig bland annat att skriva en bok som utkom 2019. Titeln är ...ändå talar jag! Den handlar om delar ur mitt liv samt målningar och dikter med budskap. Idag vet jag att jag har en livsuppgift som för mig innebär att försöka få människor att förstå att livet är så mycket större än det vi kan se med våra ögon. Det gör jag genom att med lust måla och skriva dikter som innehåller budskap.

Boken kan inhandlas av mig. Den kostar 200:- plus porto.
Finns intresse kommer jag gärna och föreläser och visar min konst.

I mitt konstnärskap är jag inspirerad av livets oändlighet, dess oändliga rikedom och oanade möjligheter. De livserfarenheter jag gjort har fått mitt inre ljus att växa och mitt hjärta att tala Mina målningar visar ofta "andra världar" och olika livsformer.

Mina besökare är nyfikna på vad jag erbjuder. Jag kan höra uttryck som "hela jag berörs", "den här tavlan talar till mig", "fantasieggande", "skapar nyfikenhet", m. fl.

Du kan specialbeställa ett konstverk utan krav på att du måste köpa det men du har förtur. Delbetalning fungerar utmärkt.
Varmt välkommen att höra av dig.

Utbildning
Autodidakt
Bildterapi
Kursledare under många år i "intuitiv målning"
Vedic Art lärare

Medlem i konstnärsförening
Falkenbergs konstnärsförening, Konstkvarteret, Bus

Utställningar
2018 Egen utställning Falkenberg
2019 Egen utställning Falkenberg
2020 Temautställning i samarbete med Falkenbergs konstnärsförening
2020 14 -28 april World Peace Exhibition, Singapore
2020 14-28 april Vårsalong online Falkenbergs konstnärsförening
2020 Cuore di Donna, International travelling project, Italien
2020 Mumbai Museum Indien
2020 Art Freaks Global Book volym 2
2020 27/11-17/12 Decembersalongen stadshuskuben Falkenberg, i samarbete med
med Falkenbergs konstnärsförening
2020 Permanentutställning European Art Museum, Danmark

Kontakta Britt Berg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy