Berndt Sjösten

Berndt Sjösten

Om mig

Kreativiteten betyder mycket för att jag ska må bra och kunna njuta av livet. Genom bild och färg försöker jag inom foto förmedla min tolkning på allt det vackra omkring oss, medan inom måleriet mest som abstrakta fantasier. Färger är något som jag gillar, också de stilrena svart/vita nyanserna.

Jag började tidigt med fotografi och har det som en viktig del av mitt liv. Mitt intresse för den målade konsten har funnits under en längre tid då jag har letat efter att kunna uttrycka mig utan tekniska hjälpmedel så som kameror och datorer. Mitt första försök till målad konst gjorde jag i början av 2000-talet då jag försökte mig på akvarellmålning. Det övergav jag tidigt när jag kände att det var en för hög tröskel att kliva över just då.
I samband med mina foto-utställningar på olika gallerier och platser, där även andra konstnärer ställer ut sin konst, väcktes min nyfikenhet för akrylmåleri och framför allt den abstrakta konsten. Något som jag fick för mig att jag kanske skulle klara av att måla.

I januari år 2018 började jag måla med akryl genom att studera olika måleritekniker, hur andra gör och prova på själv. Självlärd med hjälp av YouTube-videor inom området!

Jag laborerar och provar också på att skapa digitala abstrakta konstverk på dator. Dessa konstverk är avsedda för utskrift på Fine Art-konstpapper eller Canvas och säljs precis som målad konst endast i ett (1) fysiskt originalexemplar.

Min resa hittills har handlat om att lära mig olika tekniker och hur färgerna samverkar med varandra, samt prova på olika målarstilar. Forfarande är jag nybörjare men på väg att hitta min egen stil och teknik för mina verk och så småningom öka tavelstorlekarna. Vill du läsa mera så är du välkommen att besöka min blogg där jag beskriver min resa närmare.

Bor på landsbygden utanför Uppsala nära naturen men härstammar från sydligaste kusten i Finland.

Utbildning
självlärd genom att studera andra konstnärers arbeten samt genom YouTube-videor.

Utställningar
2018 Vårsalongen (Aguélimuseet), Sala
2018 Solo Vårutställning (Schelins Bageri), Sala
2018 Soloutställning Berndt Sjösten (Galleri Gläntan), Sala (15/9-6/10)
2018 De 4 sviterna - 4 konstnärer ställer ut (Kulturkvarteret Täljstenen), Sala (3-17/11)
2018 Adventsutställning med fotokonst & akrylmålningar (Granhammars Skola), Järlåsa (9/12)
2018 Julsalongen 2018 (Galleri Gläntan), Sala (december)
2019 Viltsnok - Konstliv samlingsutställning (Galleri 70), Halmstad (30/5-2/6)
2019 Medlemsutställning (Galleri 70), Halmstad (3-20/6)
2019 Öppen Salong (Tingshuset), Enköping (15/6-10/8)
2019 Fotoutställning - 5 fotografer (Stora Järnboden), Gysingen (27/7-4/8)
2019 Art Show - 60 konstnärer (Saluhallen, Galleri Zeitgeist), Uppsala (14/9)

Aktuellt

Missa inte Art Show på Kulturnatten den 14 september i Uppsala Saluhall (Galleri Zeitgeist). Jag kommer att vara en av de 50-60 konstnärerna som ställer ut då.
Öppet kl 12-20 Välkomna!

23 augusti
Nu finns några nya konstverk på min sida :-)
18 juli
Jag deltar på samlingsutställningen Viltsnok 2019 med 5 konstverk från mina tre konstformer; fotokonst, målad konst och digitalt skapad konst. Mina konstverk hittar du på Galleri 70, Skepparegatan 70 i Halmstad.
Viltsnok pågår mellan 30 maj - 2 juni kl. 12-17.
Passa på och besök många gallerier/konstnärer under Viltsnok och beskåda underbar konst.

28 maj
Några nya digitalt skapade konstverk finns uppladdade.
27 april
Ny digital konst finns uppladdat.
31 mars

Kontakta Berndt Sjösten

Uppsala Uppsala län