Avazeh Hashemloo

Avazeh Hashemloo

Umeå

Hej och välkomna till mitt galleri.

Jag heter Avazeh och just nu bor jag i Umeå. I grunden är jag en naturvetare (fysiker) men jag fann glädjen i att måla för tolv år sedan. Jag upptäckte från början att min bakgrund i naturvetenskap styr min konststil. Min stil är abstrakt, geometrisk och den så-kallade 60-talets “hard-edge”. Jag har altid varit fascinerad av geometriska former och mönster, raka och böjda linjer och även kurvor som förklarar olika fysikaliska fenomen och det är dessa element som utgör mina motiv.

Min inställning till konst är experimentell och minimalistisk och jag älskar att experimentera med färger. Jag tycker att färger ger livet mening och de reflekterar känslorna. Jag utmanar mig själv hela tiden att våga experimentera med olika nyanser av färger för att komma på nya kombinationer. Jag använder helst starka färger och de speglar faktiskt min personlighet.

Gränslinjer i mina motiv spelar en viktig roll. Det finns tydliga gränser mellan varje bit i mina motiv vilket egentligen kännetecknar den “hard-edge” stilen. Jag tycker att gränser gör det möjligt att varje bit ska kunna stå ensam och oberoende av andra bitar. Då kan varje bit ha sin egen identitet, form och färg och även förmedla sitt eget budskap till åskådare. Dessa bitar förenas ändå och samlas ihop till en hel harmonisk enhet när gränslinjer kommer i nära kontakt med varandra och sammanfaller.

Utbildning
Autodidakt

Utställningar
2022, 27/01-25/02, Soloutställning: ”Entangled lines and curves”, FRIGalleri, Umeå, Sweden

2023, 24/02-23/04,Grupputställningen:
”Liljevalch vårsalong”
Stockholm, Sweden

2023, 16/03-02/04,Grupputställningen:
ArtÖresund 2023
Helsingborg, Sweden

Kontakta Avazeh Hashemloo

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy