Nina Åström

Nina Åström

Lycksele    Född: 1983

Att se nytt i det som är gammalt, hämta inspiration och kraft från naturen, att stanna upp i tillfället och våga njuta.
Det är mitt mål i det jag skapar, men också i livet. Om jag på vägen lyckas sprida lite glädje och vällust till människor omkring mig så är jag mer än nöjd!

Jag heter Nina Åström, är en kreativ idéspruta, en konstnärligt lagd naturälskare med förkärlek för islandshästar och återbruk. Jag har hunnit leva lagom länge, har en fantastisk familj och bor i vårt eget lilla paradis i byn Tannsele, i södra Lappland, med hästarna utanför fönstret och blommande väldoft av syrener längs infarten.

Intresset för att skapa har funnits sedan barnsben och är fortfarande lika starkt, om inte starkare. Förutom en estetisk utbildning på gymnasiet är jag en nyfiken autodidakt. Jag har under åren hunnit prova både det ena och det andra, inklusive akryl, keramik, oljemåleri, silversmide och div handarbete. Akvarell är det jag i dagsläget trivs bäst med, även om det är lika mångsidigt som det är oberäkneligt. Jag utmanar gärna mig själv och provar nya material, tekniker och idéer men inspirationen kommer nästan uteslutande från djur och natur.

Med köpet av vårt hus fick jag förutom div. fynd av gamla saker också chansen att blicka in i en del av byns historia då timmerstommen i huset kommer från den gamla bagarstugan och farstun använts för byns postutlämning.
Att renovera och inreda ett äldre hus är en härlig utmaning som gett både mängder av inspiration och en del huvudbryderier. Återbruk har gett en charm och hemkänsla som för oss känns helt rätt. För att inte tala om möjligheten att ta till vara på det som redan finns och skapa något nytt, alldeles eget.
Detta är även något som speglas i mitt konstnärskap, bl.a. mina målningar på gammalt bokpapper och lampor av gamla instrument.

Utbildning
Estetiska programmet, bild och form
Autodidakt
Kortare kurser

Medlem i konstnärsförening
Lycksele Ateljé och Galleri

Utställningar
2021 "Glädje" Samlingsutställning, Lycksele
2021 Loppis och konst, Lycksele
2021 Konst i kvarn, Vindeln
2020 Konst i Kvarn, Vindeln
2019 Ett släktdrag, Lycksele
2016 Adventsutställning, Västra Örträsk

Kontakta Nina Åström

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy