Eva Nestell

Eva Nestell

Frövi     Född: 1966

Jag heter Eva Nestell och är grafisk formgivare och digital konstnär.​

Känslan av att vara helt fri i skapandet, utan några "måsten" i den kreativa processen ger mig liv och energi. I mina bilder vill jag förmedla dramatiken i en upplevelse, skönheten i en form eller färg, eller mystiken kring det okända.

Ibland föds ett motiv som en blyertsskiss och växer sedan fram digitalt med hjälp av dator och ritplatta, andra gånger skapar jag motiven digitalt från start. Teknikerna jag använder är digital målning, fotomanipulation, digitala collage eller renodlade grafiska illustrationer.

Många av mina motiv är på olika sätt inspirerade av rymden och universum och speglar ofta människans drivkraft att utforska det okända, det eviga sökandet efter vårt kosmiska ursprung. Andra gånger finns det en personlig historia bakom motiven och då, i synnerhet, fungerar mitt skapande som terapi, en ventil där känslorna få komma ut och ta form. Och ibland kommer inspirationen någon helt annanstans ifrån, något foto jag sett eller någon specifik teknik jag vill experimentera med.

Utbildning
Musik: Master of Fine Arts, Malmö Musikhögskola 1987-1991
Bild & Konst: Diverse kurser, mestadels autodidakt

Medlem i konstnärsförening
TAOS - The Art Of Sweden

Utställningar
2020: Vinterspår, Frövifors Pappersbruksmuseum, Frövi

Kontakta Eva Nestell

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy