Ingela Johannesson

Ingela Johannesson

Umeå

Hej!
Jag heter Ingela och arbetar som kursföreståndare och lärare i allmän kurs på en folkhögskola i Umeå. Innan det jobbade jag flera år som journalist, både inom tidningsbranschen och TV. År 2014 tog jag även kandidatexamen vid Umeå universitet som kulturanalytiker.

Mitt absolut största fritidsintressen är att måla. Det hela började efter att jag förlorade min förstfödde son. Året var 2006 och målande blev en stor del i min återhämtning efter det trauma som då var. Därefter har jag målat. Vissa perioder mer, vissa mindre. De senaste åren har det tyvärr inte blivit så mycket alls. Men för ett år sedan blev jag erbjuden att få ställa ut mina tavlor på ett av kommunens bibliotek. Då! Då återfick jag inspirationen och har målat sedan dess!

Jag målar just nu i akryl och med abstrakta motiv. Oftast utgår jag från en känsla, en textrad från en bok eller en sång eller något annat som fått mig att fastna just vid det. Min önskan är att mina tavlor ska ingjuta hopp hos betraktaren. Att mina målningar får skänka både glädje, vila och livsinspiration.

Utbildning
Självlärd.

Kontakta Ingela Johannesson

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy