Frida Johansson

Frida Johansson

Välkommen till min konstnärssida här på Konst.se!

Jag heter Frida Johansson och jag har alltid gillar att skapa, måla och fixa. De senaste åren har jag i princip endast målat med akryl. Jag startade mitt Instagram-konto @artbyfridaj i februari 2020 och det var även då jag valde att börja sälja mina verk.

Personligt om Mig:
Från gymnasiet till ca 2017 arbetade jag som frisör och fick utlopp för stor del av min kreativitet genom yrket. Ett fantastiskt yrke som jag gärna hade fortsatt inom. Men min kropp och knopp orkade inte med yrket och jag var tvungen att söka mig vidare på andra håll. Nu studerar jag till socionom och målarintresset växte i takt med att jag blev student i och med att jag var tvungen att få utlopp för min kreativitet någonstans!

Jag knyter samman min syn på samhället, mina egna erfarenheter samt hur jag tänker att andra upplever samtiden i mina konstverk. Min inspiration kommer från känslor och tankar. Jag filtrerar intryck, silar genom mina erfarenheter och målar ut på en canvasduk. Det kan vara tankar jag brottas eller/och försonas med. Ibland betyder det ingenting, ibland betyder det allt. Med mina tavlor delar jag med mig av min verklighet. Jag har ett stort intresse för människor och hur vi finns och fungerar i samhället och med varandra. Jag vet inte om det syns i vad jag målar, kanske du ser något - dela det med mig i så fall!!

Se mer på min Instagram: @artbyfridaj och hör gärna av dig om du är intresserad av att hänga en av mina tavlor på din vägg hemma. De skulle älska att sitta där :)

Utbildning
Jag är självlärd i akrylmåleri. Målat, ritat och skapat hela livet.

Min kreativa sida har gynnats av min frisörutbildning jag gick under gymnasiet och jobbade med i 5 år. Färg, form och skapande.

Utställningar
2020 Maj - Konstvecka på Vardaga demensboende - Täby.

Sju av mina tavlor ställdes ut på detta boende när de hade konstvecka. Syftet var att inspirera de boende att själva måla. Att skapa och måla är terapeutisk och en givande aktivitet. Jag är så väldigt glad och stolt att mina tavlor användes som inspiration på denna konstvecka. Det är allt jag vill - att andra ska känna lugn genom skapandet, precis som jag gör.

Aktuellt

Jobbar med tavlor som uttrycker kroppsideal, krav och ständig filtrering. Varför filtrerar vi oss mot omvärlden, när det egentligen är vi som borde filtrera omvärldens krav på hur vi ska vara, se ut och bete oss.
Publicerat 31 juli

Kontakta Frida Johansson

Täby Stockholms län
Instagram