Anneli Jöesaar

Anneli Jöesaar

Örebro    Född: 1969

Anneli Jöesaar, utbildad vid Konstfack 1990-1994 och del av den i början av 1990-talet verksamma Agneta Swidéngruppen har sin främsta uttrycksform i akvarell och torrpastell. Under åren har hon gått i utbildning både för nationella konstnärer såsom Eva Lissinger, AnneMarie Lööf och Daniel Luther likväl som internationella som Jean Claude Papiex, Angela Fehr och Bill Lupton.

Annelis akvareller tar skilda uttryck, från närmast fotografiskt till en mer öppen och drömsk tolkning. Gemensam nämnare är hennes återkommande intresse och betraktelse av naturen och dess form och färg.

Senast var Anneli representerad med akvareller i sin separatutställning Mina ögons sceneri i Askersunds konsthall (2018) och deltog även i den internationella #Worldwatercolourmonth (2018) samt målade live under Mekelmäss Konstnatten (Falbygden Mösseberg 2018). Anneli har målat för Annie Kerr och Bill Lupton i Exmoor, England samt har under 2020-21 undervisat akvarell digitalt.

Anneli bor i Örebro samt Norberg och är verksam både som konstnär och verksamhetsutvecklare inom lärarutbildning på Örebro Universitet. Hon har, förutom konstnärlig utbildning, mångårig erfarenhet som lärare och är legitimerad lärare i bild och engelska samt innehar även en master i pedagogiskt arbete.

Kontakta Anneli Jöesaar

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Välj vilka cookies du tillåter.
Läs mer i vår integritetspolicy