Duha Al’asi

Duha Al’asi

Mitt namn är Duha Al'asi och är konstnär från Egypten som målar naturscener från fantasin.

Jag växte upp i en liten stad i Egypten, i en lugn miljö med omgivande vackra naturscener som inspirerat mig i min konst, men eftersom jag har bott i Sverige halva mitt vuxna liv så har även Sveriges unika natur inspirerat mig. Därför målar jag scener från båda fantastiska miljöer. Jag målar det jag känner och ser i min fantasi.

Genom min konst vill jag återrikta åskadarnas – och även konstrnärernas - blickar mot Egyptens vackra natur och kultur som tyvärr länge varit bortglömd i konstvärlden – speciellt i Sverige. Genom konst vill jag även ge en insyn inom själva Egypten, bortom allt politiskt kaos som på senare tid varit det enda man förknippar med landets namn. Att måla scener från den egyptiska landsbyggden innebär inte bara känslomässig nostalgi för mig, utan ger även åskadaren en tillfredsställande känsla och en lugn paus under en hektisk tid.

Egentligen har jag målat hela mitt liv, men bara bestämt för att ställa ut/sälja min konst nyligen. Hittills har jag bara gett bort eller behållit tavlor, men inte ställt ut många för försäljning.

Kontakta Duha Al’asi

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta godkänner du hur vi använder cookies. Läs vår integritetspolicy