Åsa Greijer (fd Påhls)

Åsa Greijer (fd Påhls)

Om mig: Bosatt: Tumbo, ute på landsbygden utanför Kvicksund. Född/uppvuxen: Jag är född -73 med rötter i Dalarna. Fritid: Måla, springa, träna, vara hemma och pyssla, vara med min älskade familj, läsa, njuta av det vackra omkring oss. Det finns små skatter överallt. Humor är viktigt. Jag är en autodidakt/självlärd konstnär med några kurser i bagaget. Kurser: Kvällskurs ABF, 1994, Köping, NTI-skolan, Stockholm, måla och teckna, 1997, självstudier.

Medlem i konstnärsgruppen Rutan, Eskilstuna, konstnärsföreningen Eskilstuna. Gör: Utbildad socionom. Arbetar i Västerås stad som utvecklare.

Jag målar det jag själv tycker om och mina tavlor är lika föränderliga som jag själv är. Motivet är sällan bestämt i förväg, en tavla kan börja med några former som sedan utvecklas till något helt oväntat. Målandet är för mig avkoppling och nästintill meditativt. Målandet öppnar upp mina sinnen och närvaro i nuet. För mig finns inga rätt och fel i skapandet så länge jag själv tycker om det jag gör. På senare tid har jag allt mer börjat skapa tavlor som kanske kan dra tankarna, fantasin till sagornas värld. En kombination av föreställande och abstrakt. Fantasi fullt ut. Den här stilen och motiven är ngt som jag känner mig väldigt bekväm och nöjd över. Efter år av utforskande och experimenterande så tycks det ha kommit ett tema till mig som jag sannolikt fortsätter med. Det bara kom, som en skänk från ovan. Jag lägger kontinuerligt upp bilder. Snälla, kopiera inte- skapa!

Utbildning
ABF, Medborgarskolan, NTI-skolan, ArtistLab, Peter Sköld

Medlem i konstnärsförening
Eskilstuna

Utställningar
100 meter konst, Eskilstuna, 2014
Rekofestivalen, Eskilstuna, 2015
Galleri C, Västerås, vecka 23, 2015
Har tavlor representerade på Papa Jun i Kvicksund, sommaren 2015
Utställning på Culturen i Västerås-juli 2016

Konstnärsgruppen Rutan
Lill Tuppen, Eskilstuna, 2014, Rutan
Gallerian, Eskilstuna, 2014, Rutan
Culturen, Västerås, 2015; Rutan

Kontakta Åsa Greijer (fd Påhls)

Kvicksund Södermanlands län
Instagram