Marie-Christine Zandian

Marie-Christine Zandian

Hej och välkommen till mitt galleri!
Här kan du se några av mina originalmålningar.

Jag målar för att varva ner, uttrycka och inspirera. Ibland bara för att det är kul! Min inspiration kommer både inifrån och utifrån. Ofta målar jag natur, djur och människor. Akvarell, tusch, pennor och akryl använder jag för det mesta. Jag har nyligen återupptagit oljefärg som jag ägnade mest tid i min ungdom.

Jag älskar naturen och är fascinerad av naturens välmående och människans hälsa. Mina levande, dansande, älskande, växande träd som sträcker sig mot skyn med grundade rötter i Moderjord, är en hyllning till allt levande, naturen och dess krafter. Dessa träd är ett uttryck för min upplevelse av att allt hör samman eller "oneness" enligt engelska språk. Förhoppningen med mina levande träd är att bidra till en ökad medvetenhet, inspirera till att söka en inre balans och stärka vår tacksamhet och koppling till naturen.

Jag trycker en del av mina målningar på heawy weight coated paper och även enligt giclée-metoden.

Välkommen att besöka galleri och webbutik på www.mczgallery.se!

Utbildning
Florence Academy of Art, Sverige - Mölndal
https://www.florenceacademyofart.se/
(kurser)

Med i konstrunda
Konstriket - konstriket.se

Utställningar
2020 MCZgallery - BOKA TID FÖR VISNING - galleri i Mölndal (2 pers/1 familj i taget)

2020 10-11 Konstrikets konstrunda - följ konstriket och se www.konstriket.se
2020 10 02 INSTÄLLT -Vernissage Partille Slott - www.konstriket.se
2020 08 PREMIÄR vernissage i MCZgallery, Kvarnbyn-Mölndal
2020 TBD FRAMFLYTTAT (tbd) Kvarnby Art, Götaforsliden 17, Mölndal Kvarnbyn
2020 02 02 Lilla Götafors, Göteforsliden Mölndal -Kvarnbyn
2019 10 12 Hills Golf & Sports Club Mölndal / Göteborg
2019 10 06 Lilla Götafors, Göteforsliden Mölndal -Kvarnbyn
2019 09 07 Hills Golf & Sports Club Mölndal / Göteborg
2019 06 15 Hills Golf & Sports Club Mölndal / Göteborg
2019 05 05 Lilla Götafors, Göteforsliden Mölndal -Kvarnbyn
2019 04 07 Lilla Götafors, Göteforsliden Mölndal -Kvarnbyn

Aktuellt

Konstrikets konstrunda är som så mycket annat inställd i höst men jag öppnar istället ett galleri i Mölndal. Har du vägarna förbi och vill ta en titt så är du varmt välkommen att boka tid! Jag håller till i magiskt pittoreska Kvarnbyn som erbjuder en härlig upplevelse för alla besökare :)
Publicerat 5 september 2020
Firar denna helg min första bokillustration! Det har varit så roligt att få göra omslag och bilder av karaktärerna i Annica Svenssons debutbok 'Världens Bästa Sommarlov'. Det är en dröm som gått i uppfyllelse för jag har länge velat illustrera barnböcker. Den här härliga berättelsen finns nu att köpa på Bokus.se och imorgon har vi boksläpp tillsammans jag och Annica som skrivit den.
Publicerat 5 september 2020
Så annorlunda tider! Det får mig att hoppas på en transformation som är gynnsam för allt och alla. Fågeln Fenix reser sig ur askan och har lärt sig något. Fjärilslarven genomgår en förvandling i sin kokong. På samma sätt önskar jag att mina medmänniskors syn på livet ska innefatta förändring och omvandling; nya insikter och nya värderingar. Naturen vi lever i, det vackra i allt som finns, kopplingen till våra rötter... vad är viktigt för oss, vårt välmående och våra nära och kära?
Vi reser oss ur askan, det är jag övertygad om. Förhoppningen är att vi reser oss med en djupare medvetenhet. Vi har möjlighet att välja.
Publicerat 31 mars 2020
Tränar mig i porträttmålning med hjälp av "Zorn-paletten" vid Florence Academy of Art i Mölndal. Mycket tacksam för att ha möjlighet att lära tekniken som användes av "mästare" och samtidigt enormt tacksam för att det finns färger att köpa på tub :)
Publicerat 12 mars 2020

Kontakta Marie-Christine Zandian

Mölndal Västra Götalands län